BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Plan Toys: a környezetbarát játék

A most olvasható bejegyzésemet már egy korábbi időpontra: GYEREKNAPRA terveztem. Az elmúlt időszakban többször is elbizonytalanodtam, hogy valóban jól teszem e, ha a blogon különböző márkák termékeiről írok, amiket tesztelünk, használunk, hordunk, kóstolunk, szeretünk. Próbáltam mindig is ügyelni rá, hogy a mérleg ne billenjen abba az irányba, hogy ez esetlegesen már -már zavaró legyen egyesek számára. Ma reggel három levelet is kaptam Tőletek, amiben olyan régi ajánló jellegű bejegyzésekkel kapcsolatban kérdeztetek, amire bevallom én magam alig emlékeztem. Jó érzés például, ha segíthetek abban, hogy elérjetek  egy olyan magyar gyerekruha tervezőt, akit eddig nem ismertetek, akár közösen találjuk meg, éppen hol tudtok házikó ágyat beszerezni, vagy őszintén tudjak arról mesélni, hogy nekünk bizony a csöpögésmentes kulacs annyira nem jött be.

PLANTOYS-life-style-034

 

“Better Kids, 

  Better World”

Szóval a ma reggel hatására úgy döntöttem, hogy mégis elmesélem Nektek azt, hogy mi mivel játszunk szívesen és azt is, hogy miért…Hátha akad olyan közületek, aki nem ismeri a Plan Toys játékokat. Ugyanis Nikó születése előtt én sem ismertem. Csak azt tudtam, hogy a második gyermeknél nem fogok úgy elszállni a játékvásárlást illetően, mint az elsőnél, és ebben próbálok következetes is maradni.

A bóvli, ócska, tömegjátékoktól mindig is távol tartottam magam. Az elvem úgy néz ki, hogy legyen kevesebb a játék az otthonunkban, de azok megbízható, minőségi darabok legyenek. Nálam nem is kérdés, hogy a fa játékokat lényegesen jobban kedvelem a műanyagnál. Egyszerűen hangzik, de már eleve olyan jó rájuk nézni. Aztán kézbe venni. Sőt még ha elöl maradnak, akkor sem kacatként kezelem őket, ami kupit csinál, hanem dizájnos külalakjuk miatt a gyerekszoba kiegészítői, díszei. Ezért kedvelem a magyar tervezésű és kivitelezésű Eperfa játékokat is.

PLANTOYS-life-style-006

PLANTOYS-life-style-007

PLANTOYS-life-style-016

Mivel Nikó már most szenvedélyes autógyűjtő, egyik este rákerestem a neten, hogy léteznek e fából készült kisautók. Olyanok, amivel akár mi felnőttek is szívesen játszunk a gyerekekkel együtt. A Yogoplay oldalán találtam rá a Plan toys játékokra, ahol sorban ugráltak fel elém a járművek… markoló, buldózer, mentőautó és még sok más.

Amellett, hogy ezek a csodaszép játékok rögtön belopták magukat a szívünkbe, később több olyan pozitívumot ismertem meg a márkáról, amitől még szimpatikusabbá vált számomra.

PLANTOYS-life-style-010

PLANTOYS-life-style-022

PLANTOYS-life-style-013

A több mint 30 éve működő thaiföldi játékszer gyártó manufaktúra trópusi, környezetbarát gumifából készíti a termékeit, melyet saját ültetvényein gondoz. A cég odafigyel az újrahasznosításra, környezetbarát ragasztót, festéket használ és minimális csomagolóanyagot von be. A gyártás során keletkezett hulladék termelés minimális, vagy nulla.  A márka fontosnak tartja, hogy a Plan Toys játék ne csak a gyermekek kreativitását fejlessze, hanem a jövő nemzedéke közelebb kerüljön a természethez, tisztelje környezetét és vigyázzon rá.

+ Érdekesség A gyártás során előforduló többlet fadarabokat, forgácsot, stb. a Plan Toys Biomassza Erőmű hasznosítja és az így előállított villamos energia biztosítja a Plan Toys gyár és környező falvak villamos energia ellátását.

Sokszor érzem mostanában azt, hogy egyre több dolog van, amitől nem biztos, hogy meg tudjuk védeni gyermekeinket. Viszont hiszek abban, hogy ilyen kis apró lépésekkel, mint a megfontolt játékvásárlás, mi szülők, együtt tehetjük jobbá gyermekeink számára a világot.

Ha Nektek is megtetszett a Plan Toys küldetése, nézzetek körül a Yogoplay oldalán.

szép estét,

Ildikó

 

Léna kedvencei:

 

PLANTOYS-life-style-002

PLANTOYS-life-style-019

 

 

Nikó kedvencei:

PLANTOYS-5441-mini-buldozerPLANTOYS-5439-mini-kotrogep

Vélemény?

Nagyra értékeljük, ha elmondod véleményed. E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.